Primero Kroon

Primero kronen en bruggen

Van oudsher is de tandtechniek een ambachtelijk beroep waarbij kronen met de hand gemaakt worden. Deze kronen worden over het algemeen met zirkoonoxide onderstructuren en daaroverheen porselein in kleine verschillende lagen gemaakt. Deze techniek bestaat al heel lang. Echter heeft Cyrtina uitgevonden hoe kronen en bruggen digitaal gemaakt kunnen worden, in plaats van met de hand. Uit deze opmerkelijke innovatie zijn de Primero kronen en bruggen voortgekomen. Deze kronen hebben dezelfde opbouw met dentine en glazuur als natuurlijke tanden, waardoor de Primero kronen als eerste biomimetisch zijn. Hieronder staan kort de eigenschappen van de Primero kronen en bruggen samengevat:

NEDERLANDSE UITVINDING

Jef van der Zel is de uitvinder van de Primero kronen en bruggen. Vanaf 1987 was zijn idee dat het, met een combinatie van CAD/CAM en nieuwe materialen, mogelijk moest zijn om kronen en bruggen te fabriceren die betaalbaar en niet van levensecht te onderscheiden zijn. Dankzij de hulp van vele onderzoekers en studenten aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam is het in 2012 gelukt om het fabriceren van kronen en bruggen digitaal te doen, met een consistent hogere kwaliteit.

BEHANDELINGS DUUR

Dankzij de scanbare afdruk van Cyrtina worden beide kaakdelen na het scannen perfect met elkaar gematcht. Hierdoor wordt een accurate centrale occlusie gevonden. Dankzij deze methode is de behandelingstijd verkort, wat voor zowel de tandarts als de patiënt positief is.

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Het gehele digitale proces maakt duurzame tandheelkunde mogelijk. Cyrtina is de enige dentaalindustrie die dankzij de een nieuwe productiemethode de restanten van het gebruikte zirkoonoxide blokken hergebruikt.

PASVORM

Door de unieke manier van digitaal plannen en produceren past de Primero kroon perfect. Bij de Primero kronen en bruggen kan zelfs een minimaal-invasieve “knife edge” worden gerepareerd, waardoor tijd bespaard kan worden – ook bij het passen van de kroon.

Natuurlijke tandkleur

De Primero kronen zien er natuurlijker uit dan conventionele kronen. De kronen van Cyrtina zijn een nabootsing van de natuur. Hierdoor is het mogelijk gemaakt dat de kronen de natuurlijke tandkleur van binnenuit krijgen, waardoor de kronen niet van levensechte tanden zijn te onderscheiden.

Chipt niet!

De primero kroon is zeer sterk, waardoor het bestand is tegen 400 kg kauwkracht. Daarnaast chipt de Primero kroon niet.

Natuurlijke opbouw

De Primero kronen en bruggen bestaan uit een natuurlijke laagopbouw met dentine en glazuur, net als natuurlijke tanden.

Lage kosten consument

De kosten van Primero kronen en bruggen bij uw tandarts zijn in de meeste gevallen lager dan de kosten wat u nu betaald voor een willekeurige kroon of brug.


Bent u bekend met de materialen waaruit kronen en bruggen bestaan en hoe ze gemaakt worden? Bij Cyrtina leest u waar de Primero kronen en bruggen uit bestaan en hoe ze gemaakt worden.
Cyrtina produceert chipvrij porselein en dentine kleurig zirkoonoxide onder de meest strikte controle. Wilt u hier meer over lezen? Klik dan op onderstaande button.

> over Cyrtina

Contact informatie

Tel. +31(0)229247660
info@cyrtina.nl

  • De Corantijn 91c
    1689 AN Zwaag
    The Netherlands

Informeer je tandarts over Cyrtina

Heeft u interesse in de Primero kronen en bruggen van Cyrtina? Laat ons uw tandarts informeren over Primero of kijk hiernaast of uw tandarts al gebruik maakt van de Primero kronen en bruggen.

> Stuur pakket

Bekijk welke tandarts bij u in de buurt met Cyrtina werkt